DSAEK בישראל

הקרנית מהווה את השכבה החיצונית ביותר של העין, היא עשויה מרקמה דקיקה ושקופה ובמרכזה מגיע העובי שלה לכדי חצי מ"מ.

הקוטר הממוצע שלה עומד על כ- 12 מ"מ ויש לה תפקיד חשוב מאד – שבירה אופטית של קרני האור החודרות אל העין. בקרנית אין שום כלי דם והיא סימטרית ומעוגלת. בשל תפקידה החשוב – הקרנית חייבת להישאר שקופה וצלולה כל הזמן מפני שאם מסיבה כלשהי היא הופכת לעכורה  – עלולה להינזק הראייה באופן בלתי הפיך.

הקרנית היא זו שמעבירה לרשתית את המראות החיצוניים הנראים לעין ואת האור החודר פנימה ועל סמך אותות אלה מפרש המוח את אשר העין רואה. עכירות בקרנית, כמו גם נזק אחר שעלול לקרות לה, כמו למשל פגיעה במבנה הסימטרי שלה או צלקת עלולים לגרום להפרעה חמורה בראייה ובמקרה חמור של חוסר טיפול עלול להידרדר המצב לכדי עיוורון של ממש. מכאן ששני התנאים שחייבים להתקיים לשם ראייה מדויקת וממוקדת הם שקיפות מוחלטת וסימטריות של הקרנית.

ניתוח DSAEK בישראל הוא ניתוח שבו משתילים קרנית שקופה וסימטרית במקום קרנית פגועה. מדובר בהשתלה של החלק הפנימי של הקרנית שמכיל תאי אנדוטל וחלק קטן ממשתית הקרנית. ניתוח זה נועד לטפל בעכירות הקרנית שנובעת מבצקת קרניתית שמקורה בתיפקוד לקוי של תאי האנדוטל של הקרנית הפגומה.

בישראל קיימת מחלת עיניים שכיחה המכונה קרטוקונוס (קרנית חרוטית) והיא מהווה את אחד הגורמים השכיחים ביותר אשר בגינם יש לבצע ניתוח השתלת קרנית. הקרניות המושתלות מגיעות מגופותיהם של אנשים שנפטרו והסכימו בחייהם לתרומת איברים ו/או רקמות (או שבני משפחתם הסכימו לכך לאחר המוות). במחלת הקרטוקונוס יש צורך בהשתלה של קרנית בעובי מלא או בהחלפה של רק החלק הקדמי של הקרנית בשונה ממה שמושתל בניתוח DSAEK.

חייג לקביעת תור
ניווט