ניתוח קטרקט בהרדמה כללית / מקומית
לרוב ניתוחי קטרקט מבצעים בהרדמה מקומית בלבד. המנתח מרדים את העים כך שאין תחושת כאבים. לעיתים בשל מצב רפואי או בשל חרדת המטופל מחליטים לבצע ניתוח קטרקט בהרדמה כללית. הרופא המנתח ידון את סוגי ההרדמה על המטופל טרם הניתוח במפגש ראשוני במרפאה.
טשטוש ראיה אחרי ניתוח קטרקט
ניתוח קטרקט נועד לשפר את הראיה. לעיתים בשל סיבוכים נוצר טשטוש ראיה. ייתכנו סיבות שונות לטשטוש הראיה: דלקת עינית, בצקת קרנית, בצקת רשתית. כל טשטוש ראיה מצריך פנייה לרופא מנתח על מנת לערוך בדיקה עינית מקיפה.
האם לבצע ניתוח קטרקט אצל רופא פרטי?
רופא מנתח מומחה לרוב מבצע ניתוחי קטרקט או באופן פרטי או דרך ביטוחים פרטיים או דרך ביטוחים משלימים של קופות החולים. לרוב רופא מנתח מומחה הוא גם בעל ניסיון רב בניתוחי קטרקט כולל ניתוחים מסובכים. פנייה למנתח מומחה מבטיחה כי את הניתוח יבצע רופא מנתח שהמטופל פנה אליו ולא רופא אחר. לא כל רופא מנתח בעובד בקופת חולים נמצא בהסדר עם חברות הביטוח. ד"ר יעקב גולדיץ הוא רופא עיניים מנתח שגם נמצא בהסכם עם קופות החולים וגם בהסדר עם חברות הביטוח הפרטיות. הוא רופא עיניים מנתח בהסכם עם חברת ביטוח פניקס, רופא עיניים מנתח בהסדר עם חברת ביטוח הראל, רופא עיניים מנתח בהסכם עם חברת ביטוח מנורה, רופא עיניים מנתח בהסדר עם כלל חברה לביטוח. ביצוע ניתוח קטרקט דרך חברות ביטוח מאפשר שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כגון ביצוע ניתוח קטרקט בלייזר ושימוש בעדשות תוך עיניות מהמתקדמות ביותר.
קטקרקט בגיל צעיר
מחלת הקטרקט יכולה להופיע גם בגילאים צעירים. קטרקט מולד – קטרקט המופיע כבר בלידה, ייתכן וקשור גם לחשיפה למזהמים תוך רחמיים. מהווה מצב חירום ויש לנתח תוך זמן קצר מהלידה כדי למנוע התפתחות עין עצלה (amblyopia)
השלבים בהחלמה לאחר ניתוח קטרקט
רוב האנשים מופתעים לגלות עד כמה קל, מהיר ויחסית נטול כאב הוא תהליך הניתוח וההחלמה המיידית לאחר ניתוח קטרקט. מרבית האנשים חוזרים לפעילות הרגילה כעבור 9-10 ימים לאחר הניתוח.
נהיגה לאחר ניתוח קטרקט
כבר מיום למחרת ניתוח הקטרקט, במידה ומרגישים טוב והראיה טובה ניתן לשוב ולנהוג. למעשה מרבית האנשים שמגיעים לביקורת יום אחרי הניתוח מגיעים בכוחות עצמם.
לפרטים נוספים
מאמרים נוספים