ניתוח השתלת קרנית ללא תפרים – מדע בדיוני או מציאות?

הסרת משקפיים בלייזר בשיטה ייחודית

באופן מסורתי ניתוח השתלת קרנית היה מבוצע בעובי מלא כאשר כל עובי הקרנית החולה היה מוחלף בקרנית של תורם. בסיום הניתוח המנתח שם מספר רב של תפרים על מנת שהשתל יחזיק במקומו.

לאחרונה ישנה שיטת ניתוח השתלת קרנית חדשה הנקראת: Descemet membrane endothelial keratoplasty שבסופה אין צורך בתפרים.

שיטת ניתוח השתלת קרנית חדשה זו היא השיטה הכי עדכנית שזמינה לטיפול בראייה ירודה כתוצאה מקרנית מעובה ובצקתית, במקרים של ניוון קרנית על שם פוקס, או בצקת משנית לאחר ניתוח קטרקט וכן  במצבים אחרים הפוגעים בתפקוד תאי האנדוטל של קרנית.

ישנם שלושה דורות באבולוציה של השתלת קרנית וDMEK הוא שלישי וחדש ביותר. דר' גולדיץ מבצע את כל סוגי הניתוחים של השתלות קרנית ומציע למטופליו את השיטה החדישה, עם הסיכוי הגבוה ביותר לראות 6/12 או טוב יותר, חזרה מהירה לפעילות רגילה והקטנת סיכון לדחיית השתל.

הסיבה ליתרונות הללו בכך כי בשיטת ה DMEK מושתלת רק שכבת תאים דקה ביותר , עוביה כ 15 מיקרון, בשונה מעובי של כ 150 מיקרון בשיטת ה DSAEK או מעובי מלא של הקרנית בשיטה המקובלת PPK.

ניתוח יכול להתבצע בהרדמה מקומית, ללא צורך בהתאוששות ארוכה של ההרדמה הכללית.

במהלך הניתוח המנתח מסיר את השכבה החולה של קרנית של המטופל וממשתיל דרך חתכים מיקרוסקופיים בעין את השכבה החדשה. השתל מוחזק במקום על ידי בועת אוויר, וזה מצריך מהמטופל שכיבה על הגב לאחר הניתוח על מנת שהשתל ייצמד כראוי למקומו. החתכים בקרנית שדרכם עובד המנתח הם כל כך קטנים שאינם מצריכים שימוש בתפרים, בשונה משיטות אחרות. הניתוח אורך פחות משעה. ניתוח DMEK יכול להיות משולב עם ניתוח קטרקט בחולים הזקוקים לשניהם.

למידע נוסף:

חייג לקביעת תור
ניווט