ניתוחי לייזר להסרת משקפים הפכו לניתוחים שכיחים מאוד וכיום כמעט ואין בהם תופעות לוואי או סיבוכים ואפשר לחזור לשגרה כמעט מיד לאחר הניתוח. יחד עם זאת, ישנם אנשים שהיו רוצים להסיר את המשקפיים ולתקן את הראייה שלהם אך נמצאו כלא מתאימים לביצוע ניתוח לייזר להסרת משקפים ממספר סיבות – מספר גבוה במשקפיים, מחלות על גבי הקרנית או הלחמית, יובש בעין או אישונים מורחבים. בפני אנשים אלה עומדת אפשרות אחרת של ניתוח השתלת עדשה תוך עינית (phakic intraocular lens implantation) ותיקון הראייה באמצעות הליך כירורגי זה.
ניתוח השתלת עדשה בעין דומה באופן עקרוני לניתוח קטרקט. ההבדל הוא שבניתוח השתלת עדשה לא מוציאים מתוך העין את העדשה הטבעית אלא משתילים עדשה חדשה מלאכותית אשר הוכנה במיוחד עבור המנותח על בסיס נתונים פיזיים הקשורים לגלגל העין שלו ולפי אופי תיקון הראייה הדרוש. במהלך ניתוח השתלת עדשה בעין ולאחר שבוצעה הרדמה מקומית מבוצע חתך זעיר בקרנית ומושתלת העדשה בתוך החתך. החתך נתפר או מודבק במידת הצורך ובכך בעצם מסתיים הניתוח. ברוב המקרים מומלץ שלא לבצע את הניתוח בשני העיניים במקביל אלא בכל עין בנפרד ובהפרש של כמה שבועות בין הניתוח הראשון לניתוח השני.
ישנם יתרונות וחסרונות עבור השתלת עדשה תוך עינית וחשוב להתאים ניתוח הסרת משקפים על פי המטופל. לא כל המטופלים יכולים לעבור ניתוח זה או שלא עבור כולם אכן תתקבלנה התוצאות המצופות. ניתוח השתלת עדשה – ישנן כמה אפשרויות של מיקום העדשה התוך עינית החדשה ( phakic IOL ) בתוך העין וגם לגבי המיקום יוחלט על ידי המנתח כתלות במספר גורמים וכך יגיע להחלטה שהכי תתאים למטופל ותשיג עבורו את התוצאות הטובות ביותר.
חשוב מאד לבקש מהרופא את כל הפרטים והמידע הקשורים בתחום השתלת עדשה תוך עינית על מנת לדעת בדיוק לקראת מה הולכים, כך גם לא תהיינה הפתעות בסיום התהליך. רופא עיניים מנתח ייתן את כל העצות וההמלצות הנוגעות למשך ההחלמה ולתקופה המידית שמגיעה אחרי ניתוח השתלת עדשה, כולל אמצעי זהירות שכדאי לנקוט בהם לאחר נהניתוח.
ד"ר גולדיץ רופא ומנתח עיניים בכיר בבית חולים "אסף הרופא" המסונף לאוניברסיטת תל אביב, בין ההתמחויות ניתן למצוא השתלת עדשה תוך עינית.
לפרטים נוספים
מאמרים נוספים